Een tijdje geleden organiseerde ik voor het eerst Brunchchick's Foodswap! Een foodswap waarbij je ook je favoriete recept moest toevoegen aan het cadeaupakket dat jij in elkaar had gezet voor jouw foodswap-maatje.

In mijn foodswap zat het heerlijke recept voor een healthy Italiaans courgettebrood van @missnutrition. 

Ik besloot deze zondag dat ik even geen trek had in pancakes of muffins als brunch, maar meer zin had in iets hartigs. Ik gebruikte het recept van @missnutrition als basis en maakte hier mijn eigen versie van. En perfect om 2 (of meer) sneetjes mee te nemen in je Boho-Tiffin naar kantoor morgen!

Benodigdheden:
* 200 gram courgetti sliertjes
* 3 eieren
* 225 gram bloem
* 2tl bakpoeder
* 2el olijfolie
* 2el amandelmelk
* 90 gram parmaham
* 80 gram parmezaanse kaas (hoe meer hoe beter!)
* 2 uien
* 3 teentjes knoflook
* 1 paprika
* 1el Italiaanse kruiden
* 2tl zout

Let's get cooking:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Pers de knoflook en snij de uien en paprika in kleine stukjes (ik gebruikte een snijmachine). Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles met een spatel goed door elkaar

3. Vet een cakeblik of vorm (of kleine vormpjes) in en giet het deeg in de vorm

4. Bak het brood in ongeveer 45 minuten goudbruin. Het brood is na 45 minuten nog een beetje vochtig aan de binnenkant, ik hou hier echt van! Hou je liever van een brood dat wat droger is van binnen? Laat het brood dan nog 5 a 10 minuutjes extra in de oven staan. Gebruik je kleine vormpjes, bak de mini-broodjes dan ongeveer 35 minuten tot ze goudbruin zijn. 

5. Laat het brood afkoelen en als het brood lauwwarm is val dan aan! 

Enjoy! 
Liefs, Jessie